historien bag fc fredericia.


”Torsdag d. 3. januar 1991 var en historisk dag for fredericiansk fodbold. På to velbesøgte ekstraordinære generalforsamlinger i henholdsvis Fredericia forenede Fodboldklubber og Fredericia KFUM bakkede medlemmerne massivt op omkring det samarbejde, de to klubbers bestyrelser forinden havde aftalt. Med virkning fra 1. januar 1991 var FC Fredericia en realitet”

Den nye klub udgjorde en overbygning, der havde overtaget byens højest rangerende hold i Danmarksserien og serie 1. Moderklubberne Fredericia KFUM og Fredericia fF fortsatte øvrige aktiviteter i KFUM-parken og Madsby Enge. Ideen var at sikre moderklubberne mulighed for at gøre sig gældende på eliteplan i dansk fodbold.

Fredericia KFUM og Fredericia fF havde indset, at både de menneskelige, praktiske og økonomiske ressourcer, også på fodbold-området, var knappe. Kun sammen havde de to klubber mulighed for at gøre sig gældende. Et enestående og positivt samarbejde mellem de to gamle rivaler skabte på rekordtid FC Fredericia. Opbakningen fra sponsorerne og Fredericia Kommune var tydelig og utvetydig.

Fredericia KFUM står i dag alene som moderklub for FC Fredericia, da Fredericia fF i 2002 valgte at trække sig fra det direkte samarbejde.

FC Fredericia spiller til dagligt på Monjasa Park.

Monjasa Park har plads til 4.000 tilskuere under tag, herunder ca. 2.500 siddende gæster.

fc fredericia ungdom


”FC Fredericia Ungdom er en Talent overbygning i Fredericia Kommune for U13-U19 Drenge, etableret i 2010.

Formålet er, at samle de bedste fodboldspillere i Fredericia Kommune, og give dem de bedst mulige vilkår for udvikling.

I tillæg, at fremstå som en attraktiv klub for talenter i de omkringliggende byer.

FC Fredericia er forankret i overbygningsklubberne, som er: Fredericia KFUM, Fredericia FFF, Taulov Skærbæk IF og Bredstrup Pjedsted IF”