KLUB NYHEDER

Stephan evaluerer efteråret


Vigtigst udvikling. Med udgangspunkt i udvikling af organisation og spillere, hvordan går det med det?

Jeg ser tilbage på en organisation der har udviklet sig meget over de seneste par år og rammerne på vores akademi bliver styrket år for år. Det er typisk i de rammer vores spillere udvikler sig bedst.


Er der nogle konkrete tiltag der er gjort i løbet af efteråret, som har været årsag til den udvikling du ser?

Alle tiltag der er taget, startede i januar i år. Det er ikke meget der har ændret sig, udover at vi har raffineret nogle processer, så de er skarpere. Bortset fra det er der ikke meget der har ændret sig. Det vigtigste for os, har været at blive bedre og dygtigere, til de tiltag vi tog i efteråret 2022.Hvad er du særligt stolt over at have ført ud i livet de seneste 6 måneder?

Jeg er allermest stolt over, at vi i foråret fik debut til 2 af vores talenter, det er jo derfor vi er sat i verden, så det er vi alle stolte af. Der hænger også billeder af dem på vores kontor til inspiration til alle i hverdagen. Så vil jeg også nævne vores fantastiske stab fra U10 til U19, som det seneste år har arbejdet benhårdt for at udvikle de næste talenter, og navigeret i et til tider topstyret DBU licens system. Uden det fantastiske team, stod vi ikke der hvor vi er i dag.


Alle licensklubber skal jo til gennemsyn i løbet af foråret, hvor der skal uddeles nye point og stjerner. Er der noget særligt i den forbindelse, du skal arbejde med de kommende måneder? 

Vi er fortrøstningsfulde i vores arbejde og der er ikke ret meget fokus på DBU auditeringen der kommer om lidt. Vi er velforberedt og har tillid til, at det store stykke arbejde vi har lagt for dagen de sidste par år, også anerkendes af DBU. Dermed ikke sagt at vi ligger stille, vi er i gang med at se hvor vi kan optimere vores akademi, samt hvad der skal ske fra sommeren 2024 og fremover.18. DECEMBER 2023

Ny U17 træner

29.Juni 2023

FC Fredericia Ungdom har fundet manden der skal stå i spidsen for det kommende U17 hold.

En god kending af FC Fredericia Ungdom da han selv tidligere har spillet her.

Vi præsenterer Magnus Rivera.


Kan du sætte lidt ord på din erfaring som træner, hvor har du været tidligere?

Jeg har i foråret 2023 været på Oure højskole hvor jeg har taget træneruddannelsen i form af undervisning, inspirationsture i klubber i ind og udland. Herudover har jeg taget min C-licens træneruddannelse. Jeg har de sidste 3 måneder været med til at have SFB U16 liga 1 med en af mine medstuderende. Udover det har jeg været i praktikforløb hos den fysiske træner på U17-19 divisionen hos SFB Oure FA hvor jeg har stået på sidelinjen og i styrkecenteret. Jeg har indgået i alt fra test til træningsplanlægning. Det fysiske aspekt af spillet vægter jeg rigtig højt og jeg er super glad for at der er en fysisk træner tilknyttet de unge drenge. Det viser meget omkring hvor klubben er på vej hen. 

 

Hvorfor FC Fredericia Ungdom? Hvad tiltalte dig mest ved os?

Jeg har fulgt med hos FC Fredericia ungdom de sidste par år og fulgt med i den rivende udvikling der har fundet sted. Jeg er ekstremt imponeret over setuppet og visionerne i klubben. Udover dette så har jeg FC Fredericia i blodet da jeg havde nogle af mine bedste ungdoms år, som fodboldspiller her. Det betyder meget at komme tilbage hertil. Det har været en drøm i længere tid.

 

Hvad glæder du dig mest til som kommende U17 træner?

Jeg glæder mig ekstremt meget til at komme i gang efter ferien. Jeg glæder mig til at møde drengene og få skabt nogle stærke relationer, som jeg mener er nøglen til et godt udviklingsmiljø. Jeg er ekstremt motiveret for at vi sammen i trænerteamet får skabt de bedste rammer for at spillerne kan udvikle sig både individuelt og som hold. Så glæder mig selvfølgelig til at kæmpe og fighte som et hold og give alt hvad vi har i kampene. Det kommer forhåbentligt også til at afspejle sig i gode resultater.

 

Har du selv spillet fodbold tidligere - Hvor og eventuelt niveau?

Jeg har spillet U16 til og med U19 i FC Fredericia på nær en afstikker til Sønderjyske. Jeg har trænet fast med 1. Holdet i klubben og deltaget i deres træningslejr i Tyrkiet. Jeg har kun gode minder herfra både på og udenfor banen.

 

Når vi midt på efteråret kommer og ser en U17 kamp. Hvilken type træner ser vi så? Ser vi Mourihno eller ser vi Hjulmand?

Hvordan ser du dig selv på sidelinjen?

I vil komme til at se en træner, som brænder for at vinde. Jeg er en type, som har store krav til indstillingen og det skal kunne ses på banen at alle er tændte. De tekniske fejl vil altid forekomme, men indstillingen skal være på plads. Jeg vil guide mine spillere alt det jeg kan fra sidelinjen fordi vi er et team og sammen om det her projekt.


Emil Fortæller om U14 opstarten


Vi har haft en samtale med Emil, cheftræner for akademiets U14 hold om at pludselig gå fra at være assistent træner til at være cheftræner, i en ung alder.

24. April 2023

Emil, først og fremmest tillykke med din nye titel som cheftræner. Det blev lige pludselig en hektisk December/Januar måned. Hvordan er det gået? 

Ja, som du siger har det været hektisk, men det er også kommet helt naturligt til mig. Mange af tingene bliver gjort på samme måde som før, med udvikling som det helt primære fokus. Drengene har også været supergode til og tilpasse sig de forandringer der har været.


Er der nogle ting der har overrasket dig i dette skifte du har foretaget?

Skiftet fra assistenttræner til cheftræner har givet mig mere ansvar, som passer mig rigtig fint. Jeg nyder det ansvar jeg har fået, så det har været en positiv overraskelse.


Nu har du været igang i et par måneder, hvad har hidtil været jeres største succes/oplevelse som hold indtil videre?

Vores største succesoplevelse må helt klart være træningslejren. Vi vandt begge vores træningskampe, men vigtigst af alt fik vi arbejdet ekstra hårdt på træningsbanen, set video og snakket spillestil, hvilket kun har gjort det daglige arbejde på træningsbanen nemmere.

 

Det U14 hold du har overtaget har jo haft et lidt atypisk forløb. Faktisk blev truppen, som den ser ud nu, først samlet da de blev U14. Så de har kun været et FC Fredericia hold i 9 måneder. Nyt hold, nye spillere, nye trænere, ny spillestil. Hvordan er alt det her gået hvis du ser tilbage på de seneste 9 måneder?

Man kunne mærke i efteråret at vi manglede noget sammenlignet med de andre hold, men det er dog helt tydeligt at vi har indhentet en masse løbende. Spillestilen er blevet meget mere tydelig efter julepausen og spillerne har været fremragende til og tilpasse sig de helt nye omgivelser samt en helt ny måde og spille på.

 

Hvad er du som træner mest stolt over at have opnået indtil videre?

Det er helt klart at jeg i en alder af 18 år er cheftræner i FC Fredericia, hvilket jeg på ingen måde havde regnet med, da jeg startede min trænerkarriere for 2 1/2 år siden.Thomas om at samle den nye årgang


Vi har haft en samtale med Thomas, cheftræner for akademiets U13 hold om at samle et hold fra flere forskellige klubber og få dem til at spille sammen.

24. April 2023

U13, det nyeste og yngste medlem i FC Fredericia Ungdom. Nu har i været en del af det i ca. 9måneder.  Har det været en god oplevelse at få gruppen ind i FC Fredericia? 

Det har været en rigtig god oplevelse, både sportsligt og socialt, samt en kæmpemæssig opbakning fra forældregruppen, som bare har været klar til at støtte fuldt op, uanset hvad, hvor og hvornår


Hvis vi tænker tilbage fra starten af forløbet med at få gruppen samlet. Hvad skal dine råd til den træner der skal i gang med det, ifm. at en ny U13 årgang skal skabes, om ganske få måneder? 

Vi havde tidligt truppen på plads, så vi kunne følge dem på klubhold, samt nå at have et par træninger inden sommerferien, således at alle havde en rar følelse til første træning, og vi allerede her kunne begynde at arbejde målrettet – med andre ord, vi skulle ikke bruge det første stykke tid på at lære navne mm, den del var på plads da vi gik på sommerferie, vi blev hurtigt én gruppe

 

U13 er årgangen hvor man skifter fra 8 mands til 11 mands. Har truppen kunne navigere rundt i de 2 forskellige opstillinger, eller har i udelukkende koncentreret jer om en af tingene? 

Drengene har været rigtigt gode til at navigere rundt, vi har dog haft fuld fokus på at træne på stor bane, først på tværs for at lære bredden af banen at kende, og derefter på længden – vi har – hele efteråret, med jævne mellemrum, spillet 11:11 og også deltaget i Jyske bank elitecup i Esbjerg, med 7 kampe på 3 dage, til følge – hvilket gør at vi følte os godt forberedte til den store bane ved nytår.

 

Hvad har den største oplevelse været for henholdsvis dig og holdet de første 9 måneder i FC Fredericia?

Rent resultatmæssigt oplevede vi 2x 2.pladser i Liga1B, næsthøjeste niveau i landet – men den største oplevelse må klart være at vi har formået at samle og udvikle 20 drenge fra mange forskellige klubber, til et hold og en enhed på så kort tid, det er noget vi er ret stolte over i teamet – for rigtigt mange af drengene, er alene det at spille med løven på brystet en stor oplevelse og noget de udviser stor stolthed over – en helt igennem fantastisk gruppe drenge, som vi er ret stolte over i klubbenMÅNEDENS SPILLER


MÅNEDENS SPILLER FEBRUAR

27. marts 2023

Månedens spiller i Februar i FC Fredericia - ungdom er en spiller der virkelig har arbejdet sten hårdt igennem den sure vintertræning.

En spiller der ud over at være U 14 bedste spiller i Februar også formåede at blive MoM for U15 i en kamp han spillede for dem

MÅNEDENS SPILLER MARTS

15. april 2023

Endnu en FC Fredericia - ungdom spiller at holde øje med. Som den kun 3. spiller nogensinde, og den første U13 spiller, går månedens akademi spiller til Jandost.

En talentfuld spiller der over vinteren er blevet omskolet til angriber, hvilket har løftet ham til nye højder.

En Marts måned med 10 mål i 4 kampe siger vist alt.

En yderst fortjent vinder af månedens akademi spiller.

MÅNEDENS SPILLER APRIL

7. maj 2023

En nærmest perfekt April måned for U19 holdet, 12 ud af 12 mulige point, og med ham her i en fremtrædende rolle.

En yderst fortjent vinder af prisen som månedens akademi spiller.

Min damer og herrer. Giv Bankin et kæmpe like for en stærk April