top of page

Talentchefens evaluering af de sidste 6 måneder


Første 6 måneder som Talentchef i en ungdoms licensklub er nu gået, hvad har været den største forskel på at vi nu er licensklub?

Rent sportsligt spiller vores ungdomshold i højere rækker, men derudover er der ikke den store forskel. Den store forskel skete for 1½ år siden da vi begyndte at implementere de processer som DBU-licensen påpeger at vi skal. Det var en stor omvæltning for trænerne at skulle gå fra til at have frie tøjler, til at skulle mødes en gang i ugen og snakke forberedelse og evaluering af træningen, at arbejde ud fra periodiseringsplaner, spille ud fra en klar defineret spillestil og jeg kunne blive ved, men trænerne har været fantastiske til at omstille sig og uden dem, havde vi ikke den succes vi selv synes vi har nu.

Er der nogle ting der har overrasket dig i dit arbejde nu da FC Fredericia nu er ungdoms licensklub?

Det syntes jeg egentlig ikke, 1½ år før vi fik tildelt ungdomslicens, lavede vi en klar strategi på hvor vi gerne vil hen, men også hvilken indsatsområder vi skal vi skulle fokusere på i første omgang og det er ud fra den proces at vi stadig arbejder. Så bliver der selvfølgelig tilføjet henad vejen, da vi hele tiden gerne vil blive bedre og udvikle os.

Hvis du kun må nævne 3 ting (jeg er sikker på der er mange flere), hvad har så været de mest positive ting de sidste 6 måneder

  1. Det har været interessen i hvordan vi er gået fra ingen ting til hvor vi er henne i dag, der har været nogle henvendelser fra klubber som har været interesseret i hvordan de evt. kunne komme i gang med det samme arbejde. Det tager vi som et stort skulderklap.

  2. Det er ikke kun de sidste 6. mdr. men samarbejdet med overbygningsklubberne er uundværlig, uden deres støtte, var vi ikke der hvor vi er i dag.

  3. Det er hvordan vi har formået at få kombineret talent og bredden. Udover vores talent setup er der også etableret et breddekoncept, Fredericia fodbold, hvilket jeg ingen ære har i, men det samarbejde har været yderst positiv og vi kan se at ikke bare har fået en masse tilgange på samtlige årgange, men vi beholder også spillerne i sporten, hvilket for os er virkelig vigtigt.

Nu går vi 3 stille måneder i møde, i hvert tilfælde rent kampmæssigt. Hvad laver en talentchef i offseason?

Han arbejder videre med at optimere rammerne omkring talentudviklingen. Et eksempel kunne være at vi har lavet en aftale med Better Coaching som udbyder en platform, hvor trænerne får en mere sømløs platform, hvor de kan styre alt fra træningsplanlægningen til individuel spillerudvikling. Vi er ved at lægge alt vores data ind, så den er klar til opstarten i januar.

Så bliver der hele tiden arbejdet på at styrke staben, senest har vi tilføjet en fysisk træner, som skal være med til at skabe bedre rammer end det vi kan tilbyde i dag. Så skal der selvfølgelig holdes lidt juleferie.

Trænere kan blive målt på sejre og udvikling af holdet, det er rimeligt nemt at måle. Men hvornår har du vundet? Hvad er succes i dit job som talentchef?

Succesen for mig starter når jeg kommer ud på banerne og jeg kan se at trænerne og ikke mindst spillerne har et smil på læben, også når de tager fra træningen. Det er vores fornemmeste pligt at sørge for at alle i vores rammer trives og synes det er sjovt at gå til fodbold.

Vi har lige haft en U19 spiller som har fået sin debut på vores hold i NordicBet ligaen, for mig personligt er det er kæmpe sejr.

Så erkender vi også at vi er en del af en fødekæde og når vi sender spillere videre til f.eks. FC Midtjylland eller Vejle, er det altid med en form for stolthed. Selvom det er trist at man skal sige farvel til spillere, så gør det også at det giver plads til en anden som kan komme ind i vores talenmiljø.

bottom of page