U19 i JM-finale efter sejr i anden semifinale


FC Fredericias U19 trup, som efter 120 minutters intensiv fodbold i mandags, måtte se sig slået på straffespark hjemme på Monjasa park af AGF/Viby, fik onsdag aften en ny chance for at spille sig i finalen om det jyske mesterskab.

Den anden semifinale skulle spilles mod Skive IK, og grundet den relativt lange køreafstand klubberne imellem, havde man valgt at kampen skulle afvikles i Bording på Gipo Arena-banerne. Kvaliteten af banerne er i øvrigt så god, at man sagtens kan forstå hvorfor DBU havde lagt kampen netop der.

Man kunne forud for kampen mod Skive have en vis bekymring for om kræfterne var til stede hos FC-spillerne denne lettere kølige aften i Bording. De fleste spillere havde som sagt 120 minutter i benene fra i mandags, og flere måtte sidst i kampens overtid ned og ligge med kramper.

Det stod da også klart fra starten af semifinalen mod Skive, at der var mødt et både fysisk og lettere mentalt træt FC-hold op til dagens semifinale.

Allerede da kampen var få minutter gammel virkede det dog til, at dagens modstander var af en noget anden støbning end AGF/Viby holdet fra i mandags. Det var derfor tydeligt at FC-drengene ville være sin modstander åbenlyst overlegen, hvis vi vel og mærke var i stand til at spille den form for fodbold som vi gerne vil praktisere, og som vi løbet af forårssæsonen har haft stor succes med. Sådan skulle det dog ikke helt gå denne aften i det midtjyske.

Vores indsats i første halvleg bør henfalde til historiebøgerne med det samme. Der var tale om en skidt omgang fodbold, som satte alle på en større tålmodighedsprøve igennem hele halvlegen. Selvom vi fik spillet os til store chancer, som blev brændt, var det Skive som kom foran på et hjørnespark. På trods af at ingen af holdene rigtigt fik domineret kampen før pausen, var det ikke ufortjent at Skive gik til pause med en 1-0 føring. Vi var ikke bedre i de første 45 minutter, mens de trods alt leverede en helhjertet fight.

Efter et par alvorsord i halvlegspausen, som blev kombineret med taktiske ændringer og indskiftninger af mere friske spillere, fik piben heldigvis en noget anden lyd. De trætte FC-spillere fik sig spillet op og fandt ny energi frem fra depoterne.

Poleret og flot fodbold blev det aldrig rigtigt til, men til gengæld blev der leveret en stor fight og spillerne fik fundet noget mandsmod og vilje frem i de sidste 45 minutter. Det viste sig at være nok til at sikre en sikker 3-1 sejr og dermed avancement til en ny kamp mod AGF/Viby på lørdag i finalen.

Målene i kampen blev scoret i 58´ minut af Alvin Huseinovic, der efter flot forarbejde af Mikkel Jørgensen og Jonathan Outzen, fik udlignet til 1-1. I 63´ var Alvin på spil igen og kunne bringe os foran med 2-1. Denne gang efter forarbejde fra Benjamin Brøgger, der kompetent slog et hårdt fladt indlæg ind fra venstre side. Og endelig fuldendte Alvin sit flotte hattrick med 3-1 målet i 80´ minut efter oplæg fra Jonathan Outzen.

Det blev alt i alt en oplevelse, hvor frustrationerne var store første del af kampen, men hvor alle fik sig samlet sammen til at levere den sejr vi kom efter.

Derfor var forløsningen også stor da dommerens fløjte lød for sidste gang. Spillerne fik naturligvis også en velfortjent ros for at have trukket sig selv og hinanden gevaldigt op i 2. halvleg.

Nu venter en finale i Tørring på lørdag kl. 14.00. I mellemtiden skal vi gøre alt for at få restitueret og blive helt klar fra første fløjt. AGF/Viby er ikke en modstander der vil lade det gå ustraffet hen, hvis vi møder op uden at være 100% parate fra starten af.

(Billederne er taget af Bianca Brøgger fra kampen mellem FC Fredericia og Skive onsdag den 26.06.2019)

(Billede 1; Oliver Arum vinder en duel i nærhed af anfører Patrick Petersen (nr. 3) og Benjamin Brøgger)

(Billede 2; Bekymrede miner hos FC Fredericias tilskuere i 1. halvleg)

(Billede 3; Alvin Huseinovic jubler over sit hattrick med sin holdkammerater)

(Billede 4; Forløsende sejrsråb efter kampen)