top of page

U19 i ny semifinale efter straffesparksnederlag på Monjasa Park.


U19 truppen spillede semifinale på Monjasa Park mandag aften mod AGF-Viby. På en veltempereret sommeraften fandt adskillige tilskuere vejen til byens bedste fodboldholds hjemmebane, og de fik maser af underholdning for fremmødet.

Kampen blev indledt i et fint tempo og der var ikke spillet mere end to minutter, da Tobias Andersen blev fældet i straffesparksfeltet og dommeren pegede på pletten. Rasmus Johanning Møller scorede stensikkert på det efterfølgende straffespark og bragte FC foran 1-0.

I den følgende periode leverede vi god og overbevisende fodbold, men en flot soloaktion som blev afsluttet med et frækt lop af AGF/Vibys, Nicklas Múermann, gav gæsterne et udlignende mål i 11´ minut. Derfra udviklede kampen sig ligeværdigt, men med en lille overvægt at spil og chancer til FC. Det blev dog ved 1-1 frem til pausen.

I halvlegspausen fik vi justeret lidt på vores opspil og det var et tændt FC-hold der indledte 2. halvleg. Det gav pote allerede da halvlegen var et minut gammel. Alvin Huseinovic får en gennembrudsbold og lobber på elegant vis bolden over AGF/Viby målmanden.

Foran 2-1 satte FC tempoet yderligere i vejret. Og det var fuld fortjent at Rasmus Johanning Møller blev dobbelt målscorer i det 54´ minut efter et hurtigt opspil gav mulighed for en stor målchance som blev sikkert eksekveret.

Foran 3-1 og i kontrol med kampen, lignede det at FC ville køre en sikker sejr hjem, der på dette tidspunkt af 2. halvleg så ud til at blive meget større end med de to mål vi var foran. Men i 73´ minut blev personlige fejl afgørende. Først mister vores målmand en relativt simpel bold og Magnus Hammer Olsen fra AGF/Viby kan reducere i et frit mål til 2-3. Kun to minutter efter opsnapper samme Magnus Hammer Olsen en bold i vores bagkæde, og dermed bliver udligningen til 3-3 en brutal realitet.

Nærmest desillusioneret står FC spillerne tilbage og skal få samlet sig op til den resterende del af kampen. Modstanderne har naturligt nok fået et mentalt og fysisk skud ekstra energi efter deres udligning til 3-3. Det er forståeligt nok når man tænker på at de havde været spillet helt ud af kampen i stort set hele 2. halvleg.

FC-spillerne får genvundet fatningen og kommer på den anden side af to uvirkelige minutter, som forstyrrer en ellers god præstation. Det bliver herfra en lige affære, men dog med en overvægt af muligheder til hjemmeholdet. Dog må vi også her nævne, at modstanderens målmand leverer en rigtig god præstation med adskillige gode redninger.

Der kommer ikke flere scoringer i kampen og efter 2 x 15 minutters overtid står det klart at de efterhånden dødtrætte spillere skal afgøre kampen i straffesparkskonkurrence.

I afgørende straffesparkskonkurrencer er gode råd dyre. Det kræver mod at gå ned til pletten og tage ansvaret på sig. Det gjorde Rasmus Johanning Møller, Alvin Huseinovic, Jonathan Outzen, Magnus Eriksen, Patrick Petersen, Rune Buhl Schelde og Bledi Mucolli. Desværre brændte både Jonathan Outzen og Bledi Mucolli, og selvom målmand, Jeppe Klemensen, reddede et enkelt spark, var det AGF/Viby der kunne løbe med den samlede sejr på 6-5 efter straffespark.

Forløsningens glæde var naturligt nok til at spore hos AGF/Viby i det øjeblik de havde vundet straffesparkskonkurrencen. Det er fuldt forståeligt. De lignede absolut ikke den vindende part i store dele af især 2. halvleg. Men det betaler sig at blive ved med at kæmpe i fodbold, og når vi så samtidig tillader os at være helt enormt gæstfrie og forære et par mål væk, så skal det altså næsten gå galt. Det gjorde det, og dermed kan vi heller ikke sætte en finger på at AGF/Viby ender som vindere af aftenens kamp. De havde bedre nerver i straffesparkskonkurrencen og dermed går de videre til finalen.

FC spillerne derimod, har fået en meget dyrtkøbt lektie efter at have sat en ellers sikker føring, og sejr, over styr. Der er ingen grund til at bruge flere ord på hvad der gik galt, hverken her dagen derpå eller for den sags skyld efter slutfløjtet; når kampe afgøres på den måde, som det var tilfældet denne aften på Monjasa Park, så ved den enkelte spiller udmærket hvad der skal forbedres. Ingen begår den slags fejl med vilje, ”men af skade bliver man klog, men sjældent rig”.

Da årets rækker kun tæller tre gruppevindere er det organiseret sådan, at taberen af første semifinale spiller en ny mod vinderen af den sidste pulje. Det betyder at FC Fredericia U19 onsdag aften drager til Bording og spiller mod Skive IK. Hermed får holdet en ny chance for at komme i lørdagens finale, hvor der i så fald venter en revanche mod AGF/Viby.

Vi håber naturligvis at drengene har meter nok i benene til at spille sig i finalen på lørdag som i så fald skal spilles i Aarhus. Men der er ingen tvivl om at de seneste ugers program har været hårdt, så det kræver en ny kraftpræstation allerede onsdag aften – denne gang med lidt ekstra ømme ben.

Billeder fra kampen FC Fredericia - AGF/Viby er taget af Bianca Brøgger

(Billede 1; FC spillerne i et fælles og koncentreret øjeblik)

(Billede 2; Jeppe Klemensen redder et straffespark i straffesparkskonkurrencen)

(Billede 3; Målscorer Rasmus Johanning Møller jubler over en scoring sammen med Tobias Andersen og Jonathan Outzen)


bottom of page