Our Recent Posts

Archive

Tags

Ingen tags endnu.

U19 topper fortsat rækken efter flere gode præstationer


U19-truppen har haft et svært program efter den store 5-0 sejr hjemme over Vinding. I de efterfølgende fire kampe stod der Spangsbjerg, Varde, Kolding B og Grindsted på programmet. Især kampen på udebane mod de nærmeste forfølgere fra Varde, mod ofte stærke Spangsbjerg og mod rivalerne fra Kolding B blev som forventet en række af større udfordringer.

Det første bump på vejen mod at bevare gruppens førsteplads var Spangsbjerg IF på hjemmebane i KFUM-parken tirsdag den 14.05.

Vi har haft flere opgør mod dem i de seneste par sæsoner, og det er sjældent endt med en FC-sejr. I sæsonpremieren tilbage i marts måned spillede vi i Spangsbjerg. Det blev ikke en af de kampe vi mindes med glæde. Efter en god indsats i det meste af kampen endte vi med at få udvist både cheftræner og anfører, hvilket Spangsbjerg kynisk, men kompetent, udnyttede til at score kampens eneste mål og dermed vandt de 1-0. Vi havde således revanche til gode, og vores forudsætninger var trods alt bedre her i maj end tilbage i marts, da vi har haft bedre mulighed for at træne vores spillestil.

Vi gik ind til kampen mod Spangsbjerg med den ambition at turde have bolden så meget som muligt, og gøre modstanderen træt ved at spille hurtigt, klogt og sikkert. Det lykkedes kun delvist. Men vores modstander er også en svær størrelse; de kæmper altid hårdt, kommer med masser af fysik og har flere fine fodboldspillere, som kan vanskeliggøre hurtigt teknisk spil.

Første halvleg, som er mest domineret af os på bolden, men med en modstander som har været særdeles farlige på dødbolde, ender uden scoringer og vi forsøger derfor at gå ind til de sidste 45 minutter med lidt mere direkte spil og være mere konsekvente i forsvarsspillet ved standardsituationer. Der bliver rørt malurt i bægeret da Spangsbjerg udnytter vores lidt for passive forsvarspil og får scoret til 1-0. Derfra får vi til gengæld vist at vi siden sæsonstarten er blevet et teknisk, fysisk og mentalt bedre fodboldhold. Vi får ret hurtigt udlignet ved en fremragende soloaktion fra Emil Overgård Andersen, der tager et par træk ind i feltet og via sit venstreben får netmaskerne til at blafre.

1-1 i en svær kamp, som er præget af dueller og fysik, er altid en udfordrende situation. Men denne aften i KFUM-parken viser vi at vi er et hold i en positiv udvikling. Et par taktiske ændringer skaber tilpas stor uro i Spangsbjergs defensive organisation til at vi kommer foran 2-1 på mål af Rasmus Johanning Møller, der resolut sparker en halvflugter ind i fjerneste hjørne. Da Spangsbjerg på dette sene tidspunkt af kampen ikke har meget mere tilbage at give af ender vi med at score til 3-1 da Tobias Andersen, som målscorer, og Alvin Huseinovic, som oplægger, leger kegler med modstanderbagkæden.

En lige kamp, præget af masser af fight og fysik, ender med en vigtig 3-1 sejr til FC Fredericia, som dermed holder fast i førstepladsen.

Næste udfordring var udekampen mod de nærmeste forfølgere fra Varde lørdag den 18.05. Vi vidste fra første opgør, som endte 2-2 i KFUM-parken, at vi ville stå overfor en stærk modstander. Deres styrker er især stor fysik og så har de altså et par rigtig dygtige spillere i form af en 10´er, som styrer deres opspil, et par hurtige offensivspillere samt ikke mindst en rigtig stærk forsvarskæde og målmand.

Kampen blev spillet på Vardes fineste arena, Varde Stadion, og det er altid en fornøjelse at komme til steder hvor de prioriterer deres ungdomsfodbold højt.

Kampen endte med at blive en meget tæt affære, hvor vi først kommer foran 1-0 på en sand frisparksperle fra Benjamin Brøgger, der let kunne tage titlen som årets mål. Vi forsøger hele tiden at få etableret et spilovertag så det er Varde der skal løbe de mange meter uden bold, men vi må erkende at det kan være svært mod en modstander der i så stor grad evner at vinde sine dueller. Derfor bliver det en meget lige forestilling som konstant bølger frem og tilbage. Vi forsøger at få sat en del afleveringer sammen mens Varde spillere mere direkte. Det giver store perioder med en god omgang ”indianerbold”.

De får udlignet til 1-1 på en aktion der så meget tvivlsom ud, da der både så ud til at være offside og frispark til vores målmand. Det kan dog være svært at følge med i det hele som ene dommer, når man dømmer en U19 topkamp uden linjedommere, og derfor må man acceptere at der kan komme fejldomme.