top of page

U19 topper fortsat rækken efter flere gode præstationer


U19-truppen har haft et svært program efter den store 5-0 sejr hjemme over Vinding. I de efterfølgende fire kampe stod der Spangsbjerg, Varde, Kolding B og Grindsted på programmet. Især kampen på udebane mod de nærmeste forfølgere fra Varde, mod ofte stærke Spangsbjerg og mod rivalerne fra Kolding B blev som forventet en række af større udfordringer.

Det første bump på vejen mod at bevare gruppens førsteplads var Spangsbjerg IF på hjemmebane i KFUM-parken tirsdag den 14.05.

Vi har haft flere opgør mod dem i de seneste par sæsoner, og det er sjældent endt med en FC-sejr. I sæsonpremieren tilbage i marts måned spillede vi i Spangsbjerg. Det blev ikke en af de kampe vi mindes med glæde. Efter en god indsats i det meste af kampen endte vi med at få udvist både cheftræner og anfører, hvilket Spangsbjerg kynisk, men kompetent, udnyttede til at score kampens eneste mål og dermed vandt de 1-0. Vi havde således revanche til gode, og vores forudsætninger var trods alt bedre her i maj end tilbage i marts, da vi har haft bedre mulighed for at træne vores spillestil.

Vi gik ind til kampen mod Spangsbjerg med den ambition at turde have bolden så meget som muligt, og gøre modstanderen træt ved at spille hurtigt, klogt og sikkert. Det lykkedes kun delvist. Men vores modstander er også en svær størrelse; de kæmper altid hårdt, kommer med masser af fysik og har flere fine fodboldspillere, som kan vanskeliggøre hurtigt teknisk spil.

Første halvleg, som er mest domineret af os på bolden, men med en modstander som har været særdeles farlige på dødbolde, ender uden scoringer og vi forsøger derfor at gå ind til de sidste 45 minutter med lidt mere direkte spil og være mere konsekvente i forsvarsspillet ved standardsituationer. Der bliver rørt malurt i bægeret da Spangsbjerg udnytter vores lidt for passive forsvarspil og får scoret til 1-0. Derfra får vi til gengæld vist at vi siden sæsonstarten er blevet et teknisk, fysisk og mentalt bedre fodboldhold. Vi får ret hurtigt udlignet ved en fremragende soloaktion fra Emil Overgård Andersen, der tager et par træk ind i feltet og via sit venstreben får netmaskerne til at blafre.

1-1 i en svær kamp, som er præget af dueller og fysik, er altid en udfordrende situation. Men denne aften i KFUM-parken viser vi at vi er et hold i en positiv udvikling. Et par taktiske ændringer skaber tilpas stor uro i Spangsbjergs defensive organisation til at vi kommer foran 2-1 på mål af Rasmus Johanning Møller, der resolut sparker en halvflugter ind i fjerneste hjørne. Da Spangsbjerg på dette sene tidspunkt af kampen ikke har meget mere tilbage at give af ender vi med at score til 3-1 da Tobias Andersen, som målscorer, og Alvin Huseinovic, som oplægger, leger kegler med modstanderbagkæden.

En lige kamp, præget af masser af fight og fysik, ender med en vigtig 3-1 sejr til FC Fredericia, som dermed holder fast i førstepladsen.

Næste udfordring var udekampen mod de nærmeste forfølgere fra Varde lørdag den 18.05. Vi vidste fra første opgør, som endte 2-2 i KFUM-parken, at vi ville stå overfor en stærk modstander. Deres styrker er især stor fysik og så har de altså et par rigtig dygtige spillere i form af en 10´er, som styrer deres opspil, et par hurtige offensivspillere samt ikke mindst en rigtig stærk forsvarskæde og målmand.

Kampen blev spillet på Vardes fineste arena, Varde Stadion, og det er altid en fornøjelse at komme til steder hvor de prioriterer deres ungdomsfodbold højt.

Kampen endte med at blive en meget tæt affære, hvor vi først kommer foran 1-0 på en sand frisparksperle fra Benjamin Brøgger, der let kunne tage titlen som årets mål. Vi forsøger hele tiden at få etableret et spilovertag så det er Varde der skal løbe de mange meter uden bold, men vi må erkende at det kan være svært mod en modstander der i så stor grad evner at vinde sine dueller. Derfor bliver det en meget lige forestilling som konstant bølger frem og tilbage. Vi forsøger at få sat en del afleveringer sammen mens Varde spillere mere direkte. Det giver store perioder med en god omgang ”indianerbold”.

De får udlignet til 1-1 på en aktion der så meget tvivlsom ud, da der både så ud til at være offside og frispark til vores målmand. Det kan dog være svært at følge med i det hele som ene dommer, når man dømmer en U19 topkamp uden linjedommere, og derfor må man acceptere at der kan komme fejldomme.

Varde får endnu en gave i form af et indirekte frispark et par meter fra vores mål. Den får de udnyttet i form af en returbold som kommer tilbage fra muren og de kommer derfor foran med 2-1. Da vi ved at vi ikke rigtigt kan bruge et nederlag til noget som helst, tvinges vi til at spille mere direkte og offensivt. Det giver pote sidst i kampen hvor anfører, Patrick Petersen, står klar ved bagstolpen efter en flot slået bold fra Rasmus Johanning Møller. 2-2 ender med at blive kampens resultat og det kan ingen rigtigt være utilfredse med. Det var en fair pointdeling i en intens topkamp, som vil blive husket for sine mange dueller snarere end det polerede fodboldspil.

Vi er generelt bedst når vi er meget på bolden. Når vores boldomgang er præget af kløgt og fart og vores kollektive bevægelsesmønstre fungerer, så er det ikke urimeligt at konkludere at vi er rækkens bedst spillende fodboldhold. Det viser stillingen da også i skrivende stund. Men selvom man træner mange timer i ugen, gennemgår videomateriale fra kampene og hele tiden forsøger at justere taktikken efter at ville dominere kampene med sin boldomgang, så er fodbold et til tider uforudsigeligt spil. Det er både spillets nedarvede dyd og last.

Vores modstander søndag den 26.05 var Kolding Boldklub, som ligesom Varde og Spangsbjerg, er nedrykkere fra Liga1 i efteråret. De måtte desværre meddele forfald i første opgør hos os, hvorfor vi fik en skrivebordssejr på 3-0. Gode point at få mod en stærk modstander, men vi vil til enhver tid foretrække at spille kampen.

Kolding B har en stærk trup og at de lige nu ligger i den tunge ende af rækken skyldes i højere grad uheld og tilfældigheder end manglende evner. At møde dem i Kolding er altid en vanskelig opgave. Det blev det også denne søndag. Vi må konstatere at vi får spillet en mindre pæn omgang fodbold, og det får KB udnyttet til fulde. Derfor kommer de hurtigt foran 1-0, og mens vi fortsat har svært ved at noget til at fungere, kommer de på 2-0. Vi får udlignet kort før pausen på en fremragende hovedstødsaktion af Patrick Petersen, som sætter sig igennem i luften på en flot slået bold fra Rasmus Johanning Møller.

I pausen bliver vi enige om at få bedre styr på os selv. Og det lykkes da også i nogenlunde grad, især set i direkte sammenligning med en skidt første halvleg. Men det er KB der kommer på 3-1 efter endnu en personlig fejl fra vores side. De to første mål kommer også af personlige fejl og koncentrationssvigt og som et resultat af at vi bare ikke var gode nok denne solskinsrige søndag i Kolding. Bagud 1-3, dybt frustreret over tingenes tilstand, kunne det nemt være blevet til et trist nederlag. At vi samtidig får to gule kort og dermed spiller i undertal i 20 ud af de samlede 90 minutter, gør ikke vores betingelser meget bedre.

Til gengæld viser vi lige præcis i denne kamp at det ikke er forgæves at træne mange timer om ugen og at have sine spillere i en god fysisk form. For i kampens sidste 20 minutter er der ikke meget mere energi i Kolding-spillerne. Det udnytter vi ved først at reducere til 2-3 ved Jonathan Outzen efter flot forarbejde af Alvin Huseinovic. Derefter ender en returbold ude foran Kolding-feltet, efter et hjørnespark, hos Rune Buhl Schelde der – med John Faxes berømte ord fra EM-finalen i 1992 – ”rammer den lige i R-----”.

3-3 bliver dermed kampens endelige resultat. Vi kan ikke tage meget flot fodboldspil med hjem fra Kolding, for det fik vi aldrig rigtigt til at fungere, men vi kan så evaluere på hvorfor det ikke fungerede og gøre det bedre til næste gang. Til gengæld kan vi med glæde konstatere at det betaler sig at tage sin træning alvorligt og være i bedre form end sin modstander.

Da Varde samme søndag tabte 1-2 til Vejen, var vi fortsat på rækkens førsteplads. Næste udfordring var Grindsted hjemme i KFUM-parken tirsdag den 28.05. Dermed skulle vi spille vores fjerde kamp på relativt kort tid.

Grindsteds sæson har indtil kampen mod os været præget af en lige ved og næsten-indsats. De har tabt en del kampe, og ligger derfor i midten af rækken, men det er aldrig blevet til store nederlag. Og de har ofte tabt til sidst i kampen, hvilket også var tilfældet da vi slog dem 1-3 i Grindsted. Vores scoringer til 1-2 og 1-3 faldt således i kampens sidste fem minutter.

Så det er en modstander der på gode dage kan spille op med de bedste. Især hvis det lykkes for dem at få gjort kampen fysisk, da de er nogle store stærke unge mænd. Derudover har de et par gode hurtige offensive spillere. Vi havde i hvert fald en del udfordringer med dem i Grindsted.

Efter en mindre god præstation mod Kolding B et par dage forinden, var vi meget opsatte på at få vores spil til at fungere fra starten af kampen og dermed dominere forestillingen gennem masser af hurtigt, klogt og sikkert spil.

Nogle gange oplever man at en spillertrup vender noget negativt til noget meget positivt. At en dårlig præstation medfører at der nærmest skal ”afreageres” på den næste modstander. Om det var tilfældet tirsdag aften mod Grindsted, eller vi simpelthen bare var så meget bedre, behøver vi ikke gå nærmere ind i. Det vigtigste er at vi i første halvleg leverer en meget stærk præstation. Bagkæden står sikkert. Midtbanen fordeler boldene flot. Offensiven sprudler. Vi vinder vores dueller, er gode med bolden og sender derfor den ene angrebsbølge efter den anden ned mod Grindstedforsvaret.

Vores stærke indsats i første halvleg betyder at Grindsted-spillerne virker stadig mere trætte efter at have jagtet bolden forgæves i næsten 45 minutter. De virker også lettere demoraliseret ved pausefløjtet. Og det er heller ikke sjovt at spille mod os når vi får vores spil til at fungere på den vedvarende måde som det skete denne skønne maj-aften på KFUM´s kunstgræsbane.

Vi kommer foran 1-0 på mål af Patrick Petersen efter gode aktioner fra Alvin Huseinovic på venstrekanten. Det bliver 2-0 ved Alvin Huseinovic efter et flot oplæg fra Rasmus Johanning Møller fra højrekanten. Alvin Huseinovic scorer også til 3-0 på endnu et glimrende oplæg fra Rasmus Johanning Møller, denne gang fra venstrekanten, hvor han dribler forbi et par modstandere inden han spiller sin medspiller fri.

Foran 3-0 ved pausen virker det ikke til at noget kan få Grindsted tilbage i kampen. Vi vælger dog at være noget mere gæstfrie i anden halvleg, da vi går lidt langt ned i tempo og sætter kampen på en slags sikker ”cruise control”. Først sidst i kampen får vi scoret til 4-0, da Alvin Huseinovic fuldfører sit hattrick på en flot frispilning fra Patrick Petersen.

Vi vinder knusende sikkert 4-0 over et Grindsted-hold der aldrig rigtigt fik en chance for at gøre kampen spændende. Dermed er vi fortsat nr 1. i rækken. Nu venter et par ugers pause inden vi skal spille sæsonens sidste to kampe, startende med hjemmekamp mod Vejen søndag den 16.06 kl. 11.00 i KFUM-parken.

Den kommende kamppause vil naturligvis blive brugt på at få restitueret efter et hårdt program de seneste par uger, men samtidig få indstillet vores spilsystem og trænet vores spillestil endnu mere gennem de mange timers kommende træningspas.

(Billederne er fra kampen mod Vejen den 28.04. Fotograf; Bianca Brøgger)

Billede 1; Rasmus Møller

Billede 2; Rune Buhl Schelde

Billede 3; Alvin Huseinovic

Billede 4; Patrick Petersen og Magnus Eriksen


bottom of page