top of page

U19 i flot sejrsstime


FC Ungdoms ældste årgang har været i aktion i de seneste par uger. Siden 3-1 sejren i Grindsted i begyndelsen af april, ventede der tre opgør mod hhv. Marienlyst, Vejen og Vinding.

Målet var naturligvis at fastholde det momentum der naturligt kommer af et par sejre i træk. Men samtidig er det afgørende at spillerne formår at holde fast i den fodboldmæssige udvikling. Talentarbejde handler om udvikling; om at tillære og mestre nye egenskaber, både ift. den enkelte spiller og som hold.

U19-årgangen består af spillere som har det til fælles at de har dyrket fodbold det meste af deres ungdom. Især de der har været igennem flere år i FC Ungdom har igennem eliterammen tillært sig betydelige individuelle færdigheder. Derfor er hovedopgaven i denne og den kommende sæson, at få implementeret den spillestil, som trænerteamet til enhver tid har defineret.

Ambitionen for U19-truppen er at spille teknisk flot boldbold med en overvægt af mange hurtige pasnings-kombinationer og en stor grad af bevægelse spillerne imellem for at udnytte de gode individuelle egenskaber indenfor fart og tekniske færdigheder. Det er det træningsfokus der gælder i de fleste af de mange timer om ugen, og målbarheden af hvorvidt det løbende lykkes skal i et eller andet omfang kunne aflæses i resultaterne.

Målt på de seneste tre kampresultater, er det i det store hele igang med at lykkes at få implementeret ovennævnte spillestil.

Søndag den 14.04 tog FC imod rækkens bundprop, Marienlyst. Vi har tidligere på året spillet træningskamp i Marienlyst, hvor vi oplevede en hårdt kæmpende og upåagtet modstander, som opnåede et 1-1-resultat gennem ukuelig kampvilje og ihærdighed i duelspillet. Det skal i den forbindelse nævnes, at FC-truppen på daværende tidspunkt var i en udtagelsesfase, hvorfor der var flere spillere med som ikke blev en fast del af truppen efterfølgende.

I turneringskampen denne søndag i april blev der aldrig tvivl om udfaldet af kampen. Vi var stærkt dominerende stort set fra kampens start til slutning. Kun i enkelte perioder lykkedes det for Marienlyst at få kampen til at være domineret af dueller og direkte spil, frem for – som vi ønsker det – at fastholde en hurtig boldomgang langs jorden med masser af kombinationer og bevægelse. Efter 90 minutter viste måltavlen den utvetydige kendsgerning at FC Fredericia havde levet op til favoritværdigheden med en sikker 4-0 sejr. Målene blev scoret af Rasmus Johanning Møller (2), Patrick Petersen og Emil Overgaard.

Således beriget med endnu en sejr var det søndag den 28.04 tid til et topopgør ude mod Vejen. Og det var en selvtillidsfyldt trup som drog afsted vestpå.

Vi kender Vejen fra efterårssæsonen 2018, som vi over to kampe både spillede uafgjort ude med og slog hjemme. Vi vidste derfor at de råder over et par dygtige spillere. Især deres kanter og backs gjorde et positivt – og udfordrende - indtryk på os i efteråret. Derudover råder de over midtbanegeneralen, Emil Larsen, som er en særdeles kompetent spiller, der altid kan gøre livet surt for sin modstander. Han var styrende midtbanespiller i det første opgør mod os i sidste sæson som endte 0-0 efter en tæt og intens affære. I anden kamp, hjemme i Fredericia, var han med ikke i Vejen-truppen, og det var en medvirkende årsag til at vi vandt med de sikre cifre, 4-0.

Denne forårskamp skulle vise sig at blive udfordrende. Vi starter godt og dominerer med flot fodboldspil i kampens første 30-35 minutter. Planmæssigt får vi omsat spilovertag til mål, da Benjamin Brøgger gør det til 1-0 efter en flot aktion i venstre side. Men derfra lægger Vejen et højt og aggressivt pres, som forvandler resten af kampen til en duelorienteret ”slagmark”.

Det er som udgangspunkt ikke til vores fordel når kampene udvikler sig til mindre fodbold og mere fight. Og det blev det heller ikke denne søndag i Vejen. Efter store chancer i begge ender, kommer den forløsende 2-0 scoring ved Bledi Mucolli, som flot sætter et par mand og scorer efter et gennembrud i venstre side.

Derfra burde kampen være lukket, men sådan ville Vejen det ikke. De kæmpede videre det bedste de havde lært, og – indrømmet – får velfortjent reduceret til 1-2. Begge hold har store chancer i resten af kampen, men især FC-målmand, Simon Mørk, leverer en decideret kampafgørende præstation. Kampen ender med en vigtig 2-1 sejr til FC Fredericia, som dermed lægger sig alene i toppen af puljen.

Vejen kampen gav anledning til en vis selvkritik og refleksion. For det er ikke tilfredsstillende at gå fra at dominere en kamp til fuldstændigt at overlade styringen til modstanderens præmisser. Derfor blev der efterfølgende arbejdet med at få tilpasset spillestilen til taktiske træk hos modstanderen såsom højt aggressivt pres.

Næste udfordring blev tirsdag den 7 maj hjemme i KFUM-parken mod Vinding. Det er et rigtigt fint hold, som på de gode dage kan slå alle, men tilsvarende tabe til alle på de mindre gode.

Vores fokus til kampen var at påtage os den umiddelbare favoritværdighed ved at turde at have bolden, spille hurtigt og være tilpas direkte i vores offensive spil når mulighederne opstår efter vi får flyttet bolden frem på modstanderens banehalvdel.

Kampen mod Vinding denne halvkolde tirsdag aften i maj blev en af de mere opmuntrende af slagsen. De 14 udvalgte spillere fra FC Fredericia viste sig fra deres bedste side, nærmest fra start til slut. I første halvleg var vi fuldstændigt dominerende og leverer det bedste fodbold der længe er præsteret af årgangen. Boldomgangen var klog og hurtig. De offensive kombinationer var i perioder imponerende. Modstanderen måtte løbe og løbe uden at få bolden. Og superlativerne kunne sådan set fortsætte længe endnu. For det var en rigtig flot indsats af FC Fredericia denne aften på kunstgræsbanen i KFUM-parken. Kun i en meget kort - nærmest ikke nævneværdig - periode i anden halvleg var kampen ikke fuldstændigt kendetegnet ved FC-dominans.

Resultattavlen fortæller et tydeligt sprog; 5-0 til FC Fredericia over et Vinding hold, som blev overmatchet i alle kampens facetter. Og hvad vigtigere er; det skete i fuld overensstemmelse med den spillestil vi ønsker at praktisere. Målene blev scoret af Rune Buhl Schelde (2), Emil Overgaard, Bledi Mucolli og Alvin Huseinovic.

FC Fredericia U19 indtager i skrivende stund en velfortjent førsteplads i gruppen. I de kommende kampe venter et par af de nærmeste forfølgere; Spangsbjerg hjemme tirsdag den 14.05 og Varde ude lørdag den 18.05.

(Billede 1; Rune Schelde og Alvin Huseinovic jubler sammen med målscorer Benjamin Brøgger)

(Billede 2; Benjamin Brøgger går forbi sin direkte modstander)

(Billede 3; Nicolai Graversen driver bolden flot forbi en Vejen-spiller)

(Billede 4; Målmand, Simon Mørk, er igang med at sætte spillet hurtigt igang efter et indgreb. Mikkel Jørgensen står i baggrunden)

(Billede 5; Anfører, Patrick Petersen, driver bolden frem fra bagkæden)

Billederne er taget af Bianca Brøgger i kampen mellem Vejen og FC Fredericia den 28.04 på Vejen Stadion.


bottom of page