top of page

U19 på vej i god fodboldform efter en udfordrende sæsonstart


U19-truppen har været i gang med forårssæsonen i en lille måneds tid. Det har stået klart lige indtil det første spilminut i premieren mod Spangsbjerg, at forårets række ville være stærkere end man kunne have forventet af en Liga 2-række. Således er der en del stærke hold med, som led samme nedrykningsskæbne som FC-truppen i efteråret. Det var ikke nødvendigvis var et udtryk for manglende kvalitet, men derimod at de fire hold som klarede sig bedst i efterårets Liga 1 rækker, ganske enkelt var meget stærke og ofte sammentømrede mandskaber.

I rækken er både Spangsbjerg, Kolding Boldklub, Varde IF og Vejen SF, sammen med vores egen U19-trup, nedrykkere fra efterårets Liga 1. Puljens øvrige hold, Vinding og Grindsted, har bl.a. udmærket sig med gode præstationer i efteråret rækker samt i pokalturneringen. Endelig har Marienlyst, som er det sidste hold i forårets pulje, valgt at søge om at spille med hos DBU Jylland efter at have vundet U19-rækken på Fyn sidste år.

At det derfor ikke skulle blive en ren søndagsfornøjelse at spille U19-fodbold i foråret, stod allerede klart den 16.03 hvor holdet tog til Spangsbjerg for at spille årets første turneringskamp.

Det skulle blive en af de kampe, som ethvert hold ønsker at undgå; et fuldstændigt dominerende spilovertag som aldrig blev effektueret i mål, en række fejlagtige domme, herunder et helt forkert annulleret mål, som alt sammen endte i så store frustrationer at både cheftræner og anfører så rødt med yderligere to spilledages karantæne til følge, til hver.

Kampen endte 1-0 til Spangsbjerg som scorede efter en personlig forsvarsfejl, og trods stor spildominans måtte man rejse slukøret og frustreret tilbage til Fredericia uden point. Dog var der nogle klare indikationer på at FC-truppen er i gang med at finde en flot form for fodbold frem, hvor der er fokus på hurtig og teknisk boldomgang.

Ugen efter var der hjemmebanedebut i KFUM parken til en af to nye spillere i truppen, som efter endt prøveperiode har fundet glæde i fodbolden i FC Fredericia. Alvin Huseinovic og Simon Mørk, som kommer fra hhv. Vejle Boldklub og Skibet IF blev begge en fast del af truppen i slutningen af februar.

Alvin er en teknisk dygtig, energisk og meget målfarlig offensiv spiller, som straks har tilført truppen mere kvalitet fremme i banen. I træningskampene fik han scoret 5 mål i 4 kampe, hvilket vidner om et stærkt bidrag. Der er aldrig helt ro i en forsvarskæde når Alvin står overfor den.

Simon er en meget talentfuld målmand, som bl.a. var en stor del af at hans tidl. hold Skibet slog en af landets bedste ungdomshold, Vejle Boldklubs U19 Liga, ud af pokalturneringen. Hans reflekser er i en klasse for sig og han er en meget svær målmand at stå over i især en mod en situationer. Derudover har han meget sikre indgreb i feltet da han besidder en særligt god placeringsevne.

I årets første hjemmekamp stod der Varde IF på programmet. Et fysisk meget stærkt hold, som spiller på råstyrke og omstillinger. Sådanne modstandere har traditionen tro været vanskelige for mere tekniske FC Fredericia at spille imod. Og det blev da også en udfordrende kamp.

Kort efter kampstart blev vi ramt af to omstillinger, som begge førte til mål. Bagud 0-2 kunne man frygte hvad som helst imod et hold der især er skarpe på omstillinger. Dertil kommer at FC-truppen især i efteråret 2018 havde store mentale vanskeligheder i kampe hvor kendsgerningerne på måltavlen tidligt gik modstanderens vej.

Men lige præcis denne solskinsrige forårslørdag skulle det være anderledes. Ud af nærmest ingenting gik FC-holdet fra at være nede i kulkælderen til at være fuldstændigt dominerende og producere chancer på samlebånd. 1-2 reduceringen kom efter godt opspil i den ene side hvorefter bolden ender hos vikarierende anfører, Rasmus Møller, som scorer stensikkert.

Efter yderligere 20 minutters spildominans kommer den forløsende 2-2 udligning efter endnu et godt gennembrud fra kanten. Nicolai Graversen får sig placeret helt korrekt ift. en hård fald tværaflevering fra baglinjen, som han behandler både elegant og kompetent, hvilket sikrer udligningen.

Det kunne – og det burde – være blevet til yderligere scoringer til FC, men en god målmandspræstation fra Varde og almen ineffektivt i FC-offensiven gjorde at kampen endte 2-2. Endnu engang var der gode takter at spore i spillet med bolden, men der var dog en chokstart at skulle overvinde.

Den 30.03 var der lagt op til lokalbrag – og revanche for to nederlag i efterårssæsonen 2018 – mod lokalrivalerne fra Kolding Boldklub. De måtte dog beklageligvis meddele afbud dagen før og derfor endte vi med at få tilført en ”skrivebordssejr” på 3-0.

3 point er naturligvis altid velkomne, men baggrunden er selvsagt aldrig at foretrække; vi vil gerne spille så meget fodbold som muligt, også mod stærke modstandere som Kolding B immervæk er. Med 4 point efter de tre første kampe, var det tid til for alvor at få de mange timer på træningsbanen til at udmønte sig i resultater.

Den 07.04 stod der udekamp mod Grindsted på programmet. Kampbanen var deres stadionbane, men det er altid en mindre udfordring at spille på græs efter en lang periode på kunstgræs, da græsbanerne – uagtet velment plejearbejde – ofte er lidt mindre boldsikre i april måned. Og da dagens modstander, Grindsted, samtidig er et fysisk hold som spiller på at slå lange bolde frem i dybden, så var der tale om en kamp hvor alt kunne ske.

Det stod dog klart fra kampens start at FC Fredericia var en alt for stor mundfuld for et hårdt kæmpende, men mindre teknisk stærkt, Grindsted hold. Boldbesiddelsen var helt uligevægtigt fordelt til FC´s fordel og der bliver produceret chancer nok til at lukke kampen inden halvlegsfløjtet. Men det bliver især stolpe ud. Plankeværket blev faktisk Grindsteds redningsskanse ikke mindre en syv gange i løbet af kampe.

Den forløsende scoring til 1-0 kom dog efter godt 30 minutters spil, hvor der længe havde været optræk til FC-mål. Alvin Huseinovic bryder igennem på kanten af feltet og viser målnæse ved at sparke i det korte hjørne. Derefter overgår kampen til ”cruisecontrol” for FC, som fortsat er meget på bolden og skaber den ene chance efter den anden.

Selvom man er bedst på bolden og dominerer kampen, så er fodbold et spil hvor alt kan ske og selv det umiddelbart ufarlige kan blive farligt.

Efter et par udskiftninger i 2. halvleg bliver netop en ellers ufarlig situation på midten af banen ud af ingenting alt for farlig. En ellers velspillende FC-forsvarskæde sløser med bolden og der forsøges med en dribling frem for en aflevering. Bolden erobres og lidt heldigt ender den hos en Grindsted-angriber, hvis spark rettes af, af FC-målmand, Simon Mørk, der i øvrigt spiller en stort set fejlfri debutkamp, hvorefter den tilfældigt rammer stolpen. Grindsted kommer først og returen og udligner; en kamp i fuldstændig kontrol, som skulle have været lukket længe inden, er nu pludselig udviklet til en åben slagmark, hvor især Grindsted finder noget vilje og energi frem som følge af udligningen.

Det er dog FC Fredericia som ender med at sikre sig sejren. I det 85´minut bliver Rasmus Møller ulovligt bremses foran feltet. Benjamin Brøgger sparker kompetent frisparket i mål. Foran 2-1 bliver det spil til et mål. Flere situationer skulle have beseglet sejren yderligere, da Grindsted ikke havde mere at give af. Den endelige afgørelse kommer da Alvin Huseinovic spilles fri på kanten af Bledi Mucolli. Han tager et godt træk ind i banen og sparker bolden flot ind med venstrebenet i det lange hjørne. 3-1 bliver kampens resultat i det der meget vel kan blive en vigtig sejr for den resterende sæson, da den viser at flot fodbold belønner sig.

FC Fredericia er nu med i toppen af tabellen og har indledt en ivrig jagt på 1. pladsen som netop nu indtages af Spangsbjerg. Næste udfordring er Marienlyst søndag den 14.04 kl. 11.00 i KFUM-parken.


bottom of page