top of page

U19-sæsonen er startet efter jule- og nytårspausen


Byens bedste ungdomshold, FC Fredericia U19, er igang igen efter en velfortjent jule- og nytårspause. I januar måned afvikles træningerne med det primære sigte, at udtage en 18-20 mandstrup den 01. Februar. Derfor er der lige nu godt 32 spillere som viser sine talenter frem på træningsbanen mhp. at spille sig på førsteholdet til den kommende sæson.

Holdet har netop overstået en særdeles udfordrende sæson i Liga 1, hvor man bl.a. var oppe imod ”talentfabrikken”, Oure Idrætsefterskole, AGF/Lyseng og Dalum. Det blev til mange hårde prøvelser for både spillertruppen og trænerstaben, der dog fik gjort sig en række værdifulde erfaringer mod de mange stærke modstandere.

Men selvom man endte med nedrykning til Liga 2 i foråret, er der stor optimisme at spore i både truppen og teamet omkring. Dels fordi der er tale om en talentfuld årgang af U19-spillere. Og dels fordi truppens samlede aldersgennemsnit er lavt ift. modstanderne. Således var der i den forgangne sæson kun tre anden års U19-spillere i brug i turneringskampene, hvilket stod i skærende kontrast til de fleste modstandere, som havde en gennemsnitlig højere alder på mere end 1 år.

Flere af de nuværende U19-spillere har i efterårssæsonen været oppe og træne med 1. divisionstruppen og Rasmus Johanning Møller har fået debut for FC Fredericia i efteråret, ligesom han har spillet Nordiske Mesterskaber med landets nok bedste ungdomshold, FC Midtjylland U19.

Når 1. divisionstruppen i morgen, den 16.01, spiller træningskamp mod Superligaens nr. 8, AC Horsens, er det med både Rasmus Johanning Møller og to nye debutanter fra U19-truppen i form af Patrick Sclaikjær Petersen og Rune Buhl Schelde. Det er et vidnesbyrd om et FC Fredericia der bruger sine talenter, og at der i den aktuelle U19-trup er flere iøjnefaldende spillere.

Der er altså masser af positive tendenser at spore i den nuværende trup, som kan opnå en meget spændende udvikling i det kommende halvandet år, hvis man formår at holde på de bedste spillere og trænerteamet sikrer et fortsat godt og udviklende træningsmiljø.

Der er allerede arrangeret en række interessante træningskampe inden det går løs i Liga 2, hvor sæsonen skydes igang ude mod Spangsbjerg den 17. marts. Holdet skal i forbindelse med sine sæsonforberedelser bl.a. møde Fredericia KFUM´s Serie 2 hold, ligesom der afvikles træningslejr på Comwell Sport Rebild Bakker med træningskamp imod Hobro U19, som har gjort det godt de seneste par sæsoner.

Liga 2 ser i øvrigt meget stærk ud i år, og der venter 14 gode kampe, herunder bl.a. to intense lokalopgør mod Kolding Boldklub samt mod altid stærke Spangsbjerg IF og FC Sønderborg.

Nyt U19-hold oprettes til denne sæson

Som følge af en række strukturændringer i FC Ungdom er der ikke et U17 hold i den kommende sæson. Derfor har man i FC Fredericia i tæt dialog og samarbejde med Fredericia FF og Fredericia KFUM besluttet at oprette et FC Fredericia U19-II Udviklingshold. Det er ambitionen at de spillere som ikke udtages til førsteholdstruppen og andre ungdomsspillere, som endnu ikke er klar til at spille seniorfodbold, kan indgå i en 16-20 mands trup. De vil så fortsat være tæt på førsteholdet og få mulighed for løbende at spille sig på. Derudover vil de spillere som sidder over fra U19 I kunne deltage i kampe for udviklingsholdet.

Denne konstruktion kommer af en erkendelse af at der ikke er noget tilbud om ungdomsfodbold i Fredericia til spillere som er i alderens U17-U19. Det er håbet at de talenter som er i denne alder, vil gøre sig til på FC Fredericia U19 II, da der her vil være et ungdomstræningsmiljø samt deltagelse i ungdomsrækkerne hos DBU, hvilket alt andet lige giver bedre udviklingsforudsætninger end at spille seniorfodbold i de lavere serierækker.

U19-trænerteamet hører gerne fra spillere som ønsker at prøve sig af i FC Fredericia. Så hvis du er mellem 17 og 19 år, og ønsker at spille fodbold, så kan du tage kontakt til FC Fredericia U19´s cheftræner, Thomas Banke, på tlf. nr. 50559515.


bottom of page